Arribats a aquest punt de l'avaluació psicopedagògica, es va considerar que era necessari realitzar una reunió amb la família de Víctor per informar sobre el procés seguit, els resultats de les proves aplicades i la valoració general.
En primer lloc vàrem fer una síntesi de l'anamnesi per a corroborar les dades obtingudes anteriorment. En tot moment, es mostren i comenten les proves.
Després es varen explicar el procediment d'avaluació psicopedagògica que s'havia seguir així com les diferents proves realitzades:
- Una prova cognitiva: WISC-IV.
- Dues proves de lectoescriptura: TALE i PROLEC.
- Dues proves d'atenció: STROOP i CARAS.
- Una prova d'articulació: RFI.
- Una prova projectiva: Dibuix de la família.
S'utilitzen estratègies de reformulació i feedback perquè és molt important que els pares comprenguin allò que se'ls està explicant.
Segons els resultats obtinguts, no es detecten dificultats significatives a nivell cognitiu, encara que els "picos" obtinguts poden indicar certs nivells d'ansietat o TDAH. No es detecten dificultats atencionals. Es descarta la dislèxia i la disortografia perquè Victor presenta una dislàlia. A partir de les observacions realitzades i de la interpretació del dibuix de la família, Victor presenta una bona autoestima.
S'aconsella a la família continuar amb l'avaluació psicopedagògica per descartar una possible ansietat que bloquegués a Victor davant els aprenentatges. S'acorda amb la família realitzar dues sessions més d'avaluació psicopedagògica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada